schweizernötkaka



2 ägg

3 dl socker

100 gr mandel  (mald)

1 1/4 dl mjöl

100 gr smör  (smält)

 

Topping:

 

200 gr schweizernötchoklad  (Marabou)

7 msk grädde

1 msk smör

 

1. Vispa ägg o socker pösigt i ca 5 min...

 

2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet o sist smöret...

 

3. Häll smeten i en smord o mjölad form med löstagbar kant...

 

4. Grädda kakan i mitten, 175 grader i ca 25-30 min tills kakan blir lätt gyllenbrun...

 

5. Ta ut kakan o låt den svalna lite...

 

6. Smält chokladen på svag värme...rör ner grädden o sist smöret...bred den sen över kakan o låt den svalna i kylen...

 

7. Ät den som den är eller med en klick grädde eller glass...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0